دسترسی به ویندوز از راه دور توسط ابزار مجانی
میخواهید از راه دور به یک کامپیوتر دسترسی پیدا کنید. اگر دارای ویندوز XP Pro و یا یکی از نسخههای business، Enterprise یا Ultimate ویستا میباشید مشکلی نخواهید داشت. چرا که این سیستم عاملها دارای یک سرور برای کنترل از راه دور میباشند. اما اگر از نسخههای دیگر ایکسپی و یا ویستا استفاده میکنید باید به دنبال جایگزین و راه حلی باشید. یک خبر خوب: نرمافزار قدرتمند VNC (Virtual Network Computing)i مجانی در اینجا وجود دارد.
راه حل:
نرم افزار انگلیسی زبان رایگان Freeware Tightvnc که در سایت زیر قابل دانلود است:
www.pcwelt.de/downloads/tools-utilities\desktop-tools/37504
دارای یک سرور و یک کلاینت میباشد. شما میتوانید از جعبه نصب یا هر دو بخش و یا بخش مورد نظر را نصب کنید و تنظیم کنید- البته بر روی کامپیوتری که باید به سرور VNC دسترسی پیدا کند.
سرور:
هنگامی که سرور را فعال میکنید در Systray آیکونی را خواهید دید که نشانگر فعال بودنش است. توسط دوبار کلیک کردن بر روی آن باعث فراخوانی تنظیمات سرور VNC خواهید شد در اینجا یک Accept Socket Connections و رمز عبوری را مشخص سازید . اکنون این امکان وجود دارد که از یک کلاینت VNC مورد علاقه به دسکتاپ فعال دسترسی پیدا کرد. بر عکس ایکسپی و ویستا در اینجا عملیات Log on ویندوز را انجام نداده بلکه خود را بدون اسم و تنها با رمز و فقط در سرور VNC log on کرده و شاهد دسکتاپ در حال حاضر فعال خواهید بود.
اگر هیچ کس log on نشده باشد. پنجره مربوط به log on ویندوز را خواهید دید و میتوانید جلسه جدیدی را آغاز کنید.
تنظیمات:
اینکه اگر چندین کاربر بخواهند خود را توسط VNC، log on کنند چه اتفاقی بیفتد را میتوانید در بخش Advanced, Connection Priority مربوط به تنظیمات سرور مشخص کنید:
گزینه Disconnect existing Connections جلسه را به آخرین کاربری که log on شده است واگذار میکند.
گزینه Refuse Concurrent Connections ارتباط را تنها زمانی مجازی میداند که در آن لحظه شخص دیگری log on نباشد.
گزینه Autorate shared sessions اجازه ارتباطات را به موازات همدیگر میدهد اما رقابتی بر سر استفاده از موش و صفحه کلید برای کاربران بوجود خواهد آمد.
تحت گزینههای Advanced, Query settings, Query Console on incoming Connections می توانید مشخص کنید که شخصی که جلوی کامپیوتر نشسته است، تائید کند که اجازه ارتباط VNC را صادرمیکند.
کلاینت
به کلاینت مورد نظر این برنامه توسط منوی Start و سپس Programms-TightVNC میتوان دست یافت. در اینجا شاهد سه مدل خواهید بود.
Best Compression: عکسهای موجود در دسکتاپ که قصد انتقال آنها را دارید، با قدرت هر چه بیشتر فشرده میسازد و بدینوسیله از پهنای باند کمتری از شبکه استفاده میکند اما باعث فشار آمدن به سیپییو موجوددر سرور میشود. در این میان از JPEG-Compression استفاده میشود. میزان ضعف در کیفیت ظاهری میتواند به اندازه عکسهای JPG بسیار فشرده شده، برسد. اگر خواستار عکس بهتری در صفحه نمایشگر کلاینت میباشید بهتر است از Fast Compression استفاده کنید. یک LAN خانگی بازدهی لازم برای انتقال را بدون هیچ مشکلی خواهد داشت اما در DSL سرعت Upstream میتواند کم باشد. اگر کلاینت را در مدل List Mode استفاده، مانند یک ناظر خواهید بود. گرچه میتوانید Remote desktop را ببینید اما نمیتوانید با ان کاری انجام دهید. توسط گزینه Options میتوانید در کلاینت مدلهای مختلف را بنا به خواسته خود تنظیم کنید:
تغیرات ظاهری توسط گزینههای زیر قابل انجامند:
Allow JPEG Compression و Custom Compression Level هر چه اعداد پایینتری را برگزینید ، سریعتر و هر چه اعداد بالاتری را برگزینید ظاهر و ساختاری بهتر را خواهید داشت.
در صورت استفاده از یک کابل باریک و خط ISDN یا DSL میتوانید گزینه Restrict Pixels to 8-bit را نیز فعال سازید. در این صورت قدرت رنگ Remote desktop به ۲۵۶ رنگ تبدیل میشود.
VNC در حالت استاندارد به عنوان پروتکل وجود داشته و فرقی نمیکند که برنامه کلاینت Tightvnc را برای دسکتاپ Remote استفاده کنید و یا برنامه دیگری را .
مرورگر به عنوان کلاینت :
اما اگر هیچ برنامهای را در دسترس ندارید، میتوانید با سرور توسط مرورگر ارتباط برقرار سازید. در سطر مربوط به آدرس به نحوه زیر نوشته را وارد سازید: ابتدا http://i سپس نام کامپیوتر، کلن و بعد شماره پورت ۵۸۰۰ پس از این کار، اپلت جاوا فعال شده و یک دیالوگ رمز عبور و کلید Options را نشان میدهد. پس از وارد کردن رمز عبور، دسکتاپ در مرورگر قرار میگیرد.
برچسب ها:Tightvnc, دسترسي از راه دور
ارسال شده در ترفند و آموزش مديريت شبكه | بدون نظر »