میهمانی پنگوئن و پروانه
فکر میکنم عنوان این مقاله به خوبی گویای آموزش این شماره باشد. میخواهیم لینوکس را همانند یک نرمافزار در ویندوز اجرا کنیم. بنا به دلایلی بسیاری از کاربران دوست دارند چنین کاری را انجام دهند.
لینوکس در ویندوز
فکر میکنم عنوان این مقاله به خوبی گویای آموزش این شماره باشد. میخواهیم لینوکس را همانند یک نرمافزار در ویندوز اجرا کنیم. بنا به دلایلی بسیاری از کاربران دوست دارند چنین کاری را انجام دهند. برای نمونه، تجربه کردن لینوکس پیش از آنکه بخواهند لینوکس را نصب کنند (دلیل کاربرانی که هنوز برای نصب لینوکس مرددند). تبادل اطلاعات و فایل میان لینوکس و ویندوز نیز میتواند دلیل دیگری باشد. اگر هیچ دلیل قانعکنندهای نیز نیافتید، تجربه اجرای مجازی یک سیستمعامل روی ویندوز به اندازه کافی هیجانانگیز است.
گام یکم: VMWare Player
VMWare Player یک نرمافزار رایگان همانند همه نرمافزارهای دیگر ویندوز است. با این نرمافزار میتوان نرمافزارها و حتی سیستمعاملهای متفاوت را روی یکدیگر نصب و اجرا کرد. این نرمافزار را میتوانید از نشانیwww.vmware.com/download/player دریافت کنید. حجم آن ۵/۴ مگابایت است. این نرمافزار را نصب کنید.
گام دوم: لینوکس
یک نسخه از لینوکسهای زنده را نیز برای اجرای روی ویندوز نیاز دارید. توزیعهای مختلفی از لینوکس با قابلیتها و امکانات مختلف وجود دارد. بسته به اینکه از کدام توزیع لینوکس استفاده میکنید، یا اینکه به کدام توزیع دسترسی دارید، میتوانید یک توزیع لینوکس زنده را برای این کار انتخاب کنید. حجم دیسک زنده برخی از توزیعهای لینوکس به صورت زیر است:
فدوراکور (حجم ۶۸۲ مگابایت) (http://download.fedora.redhat.com)
اوبونتو (حجم ۴/۶۹۸ مگابایت) (www.ubuntu.com/getubuntu/download)
سوزه (حجم ۳/۶۷۹ مگابایت) (http://en.opensuse.org/Download)
Damen Small Linux (حجم ۵۰ مگابایت) (www.damnsmalllinux.org/download.html)
Puppy Linux (حجم ۸۴ مگابایت) (www.puppylinux.org)
توجه کنید که به فایل ISO یک دیسک زنده نیاز داریم. هر توزیع زندهای در اختیار دارید، میتواند استفاده شود؛ فقط باید فایل ISO آن را از روی دیسک روی ویندوز کپی کنید.
گام سوم: OS
برای پیکربندی نرمافزار VMWare با لینوکس نیاز به یک نرمافزار دیگر به نام OS دارید.
این فایل را از اینترنت دریافت و روی درایو C (درایوی که ویندوز روی آن نصب شده است) باز کنید (از حالت Extract خارج کنید).
اکنون باید در درایو C یک پوشه به نام OS داشته باشید. فایل ISO توزیع لینوکسی که دریافت کردهاید را به این پوشه منتقل کنید (شکل ۱).
در این پوشه اکنون دو فایل OS.VMX و OS.vmdk و FC-6-i386-livecd-1.iso (برای مثال فدوراکور) قرار دارد.
گام چهارم: اجرای لینوکس
روی فایل OS.VMX راستکلیک کنید و از گزینه “Open with…” ویرایشگر متن Notepad را انتخاب نمایید. سپس در خط ide1:0.fileName “C:\Your file” باید آدرس فایل ISO لینوکس را بدهید. بنابراین خط مورد نظر ما به صورت زیر خواهد شد:
“ide1:0.fileName”C:”OS\FC-6-i386-livecd-1.iso
روی دکمه Save کلیک کنید تا فایل OS.VMX دوباره ذخیره شود. اکنون روی فایل OS.vmx کلیک کنید تا برنامه VMWare اجرا شود و پس از آن لینوکس لود شود. بسته به اینکه روی سیستم چقدر حافظه رم خالی دارید و کدام توزیع لینوکس را برای اجرا روی ویندوز انتخاب کردهاید، اجرای لینوکس از چند ثانیه تا چند دقیقه طول میکشد.
میتوانید برای اجرای راحتتر لینوکس، یک آیکون میانبر از آن نیز روی دسکتاپ درست کنید. برای این منظور روی فایل OS.VMX راستکلیک کنید، گزینه Create Shortcut را انتخاب نمایید و آیکون میانبر را به دسکتاپ منتقل و نام آن را نیز عوض کنید.
گام پنجم: اشتراک فایل
یکی از مزایای اجرای لینوکس روی ویندوز، امکان به اشتراکگذاری اطلاعات میان این دو سیستمعامل است.
روی دسکتاپ یک پوشه جدید بسازید و برای آن یک نام انتخاب کنید. اکنون روی آن راستکلیک کنید و گزینه “Sharing and Security…” را انتخاب نمایید و گزینه “Sharing and Security…” را تیک بزنید.
همچنین گزینه “Allow network users to change my files.” را نیز انتخاب کنید (شکل ۲). اکنون میتوانید این پوشه را در لینوکس ببینید.
در لینوکس Places
================================================
ویندوز در لینوکس
پنج روش برای استفاده از برنامههای ویندوز در لینوکس
“لینوکس را دوست دارم، اما چگونه میتوانم برنامههای ویندوز را روی آن اجرا کنم؟ سالها است دارم از برنامههای ویندوز استفاده میکنم و به آنها عادت کردهام.” این مقاله دقیقاً جوابی به این پرسش است که: راههای اجرای برنامههای ویندوز در لینوکس کدامند؟
البته پیشتر در شماره ۳۲ همین مجله چگونگی اجرای برنامههای ویندوز در لینوکس را با ابزار Wine بررسی کردهایم و آموزش داده بودیم. این مقاله بیشتر به روشهای اجرای نرمافزارها میپردازد تا آموزش چگونگی انجام کار. در حقیقت کلیدها را در اختیارتان قرار میدهد تا خودتان درهای بسته را باز کنید.
روش یکم: استفاده از جایگزینهای اپنسورس
به این سؤال جواب بدهید: چرا از یک نرمافزار استفاده میکنید؟ شاید دلایل زیادی را بیان کنید. اما مهمترین آنها کاری است که این نرمافزار انجام میدهد.
از آفیس مایکروسافت استفاده میکنید، چون کارهای اداریتان را انجام میدهد. از فتوشاپ استفاده میکنید، چون نیازهای گرافیکی و ویرایش عکس شما را برطرف میکند.
از اینترنت اکسپلورر استفاده میکنید، چون با آن وبگردی میکنید.
پیشنهاد اول این است: از نرمافزارهای جایگزین اپنسورس استفاده کنید.
هر نرمافزار در ویندوز را نام ببرید، برای آن میتوان چندین نرمافزار اپنسورس را نام برد که همان کار را انجام میدهند و حتی رابط گرافیکی و شکل و شمایل مشابهی با نرمافزار ویندوزی دارند.
برای آشنایی با نرمافزارهای جایگزین هر برنامه ویندوزی میتوانید به سایت www.osalt.com مراجعه کنید. در این سایت کافی است نام یک نرمافزار ویندوزی را تایپ کنید تا نرمافزارهای جایگزین اپنسورس آن فهرست شوند و توضحیات مختصری را در مورد هر یک بخوانید. (شکل ۱)
روش دوم: نسخه لینوکسی نرمافزار
اگر روش اول را نپسندیدید و هنوز اصرار دارید باید از خود نرمافزار ویندوز استفاده کنید، تحقیق کنید نرمافزار مورد نظرتان دارای نسخه مبتنی بر لینوکس نیست؟ بسیاری از نرمافزارها مانند آنتیویروسها، نرمافزارهای گرافیکی و نرمافزارهای تحت وب دارای نسخه لینوکسی هستند. در این صورت میتوانید با کمترین زحمت (دریافت نسخه مبتنی بر لینوکس) برنامه دلخواه را روی لینوکس استفاده کنید.
روش سوم: بهکارگیری Wine
اگر روش پیشنهادی دوم هم به هر دلیلی کارساز نشد، مجبورم استفاده از ابزار www.winehq.com) Wine) را پیشنهاد کنم. Wine یک ابزار مجازیسازی است که امکان اجرای مستقیم یک نرمافزار نصب شده در ویندوز را روی لینوکس میدهد.
Wine قدرتمندترین ابزار برای این کار است و فهرست بلندبالایی از نرمافزارهایی که پشتیبانی میکند را تهیه کرده است.(http://appdb.winehq.org/browse_by_rating.php) فقط باید به این موضوع اشاره کنم که هدف اول Wine اجرای یک برنامه تحت ویندوز در لینوکس است و در گام دوم کارایی و کیفیت نرمافزار مطرح میشود.
بنابراین ممکن است در اجرای برنامههای بسیار سنگینی مانند فتوشاپ یا بازی، Wine انتظار شما را برآورده نکند.
این موضوع را گفتم تا پس از انجام کلی تنظیم، شوکه و غمگین نشوید.
همانطور که گفتم میتوانید راهنمای کامل و گام به گام چگونگی اجرای یک نرمافزار با Wineدر لینوکس را از شماره ۳۲ عصرشبکه بخوانید. (شکل ۲)
روش چهارم: استفاده از ماشین مجازی
راستی شما که هم ویندوز و برنامههایش را دوست دارید و هم به لینوکس علاقمندید، چرا هر دو سیستمعامل را روی هارددیسک نصب نمیکنید.
در این صورت هرگاه خواستید، میتوانید از هریک از آنها استفاده کنید. بگذارید حدس بزنم که خود جوابتان چیست: “کی حوصله داره هی کامپیوتر را ریستارت کنه و از این سیستمعامل به آن یکی لاگین کنه؟”
روش چهارم پیشنهادی ما براساس ایده اجرای همزمان دو سیستمعامل بنا شده است.
نرمافزارهایی هستند که میتوانند یک سیستم مجازی (اصطلاحاً یک ماشین مجازی) روی یک سیستمعامل بسازند و سیستمعامل دوم را روی آن نصب میکنند.
www.virtualbox.org) VirtualBox ،(www.vmware.com) WMVare) و www.knoppix.net/wiki/Win2Linux) Win2linux) نمونههایی از این نرمافزارها هستند.
ابتدا این نرمافزارها را روی لینوکس نصب میکنید و سپس ویندوز را با استفاده از آنها روی لینوکس نصب میکنید.
اکنون میتوانید هر نرمافزار دلخواه را روی این ویندوز مجازی نصب کنید و نتیجتاً بدون نیاز به ریستارت و لاگینهای مکرر، برنامههای لینوکس و ویندوز را با هم و روی یک سیستمعامل اجرا کنید.
فرق این روش با روش استفاده از Wineدر این است که Wine فقط امکان اجرای برنامهها را میدهد. ولی این روش ویندوز را اجرا میکند. (شکل ۳)
روش پنجم: اجرا از راه دور
حتماً با سرویس Terminal Services در ویندوز آشنا هستید. از طریق این سرویس میتوان به یک کامپیوتر راه دور متصل شد و از برنامه و منابع آن استفاده کرد. میتوان این ایده را برای اجرای برنامههای ویندوزی در لینوکس به کار گرفت. میتوانید با یک کامپیوتر مبتنی بر لینوکس به یک سرور ویندوزی متصل شوید و برنامههای نصب شده روی آن را اجرا کنید و کارهایتان را پیگیری کنید.
نرمافزارهای زیادی هستند که روی لینوکس این امکان را بریتان فراهم میکنند. www.citrix.com) Citrix) یک نمونه از این برنامهها است که میتواند روی لینوکس با یک سرور مبتنی بر ویندوز ارتباط برقرار کند و اگر مجوز این کار را داشته باشد، اقدام به اجرای برنامهها نماید.
به نقل از نشریه عصر شبکه
برچسب ها:آموزش لينوكس, آموزش ويندوز, لينوكس در ويندوز, ويندوز در لينوكس
ارسال شده در ترفند و آموزش لينوكس, ترفند و آموزش ويندوز | بدون نظر »